PIHKAN PUHDAS, RAIKAS TUOKSU

 Mänty suojaa haavansa pihkalla, joka estää tautien ja tuholaisten iskeytymisen puuhun. Pihkan puhdas, raikas tuoksu säilyy kauan mäntytalossa. Vanhan kansanuskomuksen mukaan se on hyväksi ihmisen sielulle ja ruumiille – ainakin se on hyvin miellyttävää.

Tunnultaan mänty on rustiikin karhea tai silkkimäisen sileä viimeistelystä riippuen. Sen luonnollinen sävy on pehmeän punertava, ikä ja valo patinoi sitä hieman tummemmaksi.Ulkopuolelta hirsitalo on upea katsella. Sisällä on ystävällinen ja lämmin tunnelma.

HIRSIAINEKSEN VALINTA

Vehasen Hirsitalojen raaka-aineena massiivihirsissä on suomalainen mänty. Metsänomistajat ja puuaineksen valintaa suorittavat, asiantuntevat yhteistyökumppanimme tuntevat laatuvaatimuksemme. Vehaselle tulee ehdottomasti vain paras puuaines, siitä olemme hyvin tarkkoja.

Hirren valinnalla voidaan vaikuttaa hyvin paljon rakennuksen ulkonäköön. Käytämme kolmea eri hirsityyppiä: höylähirsi, liimahirsi ja pyöröhirsi.

Liimahirsissä on valittavana mänty tai kuusi.

Pyöröhirret

Pyöröhirsien leveydet vaihtelevat projektin mukaan. Pyöröhirsien halkaisija vaihtelee tyypillisesti välillä 145...200 mm.

hirsikoko (mm)
145...200
puuaines
mänty

Massiivihöylähirret

Höylähirsien leveydet vaihtelevat projektin mukaan. Yleisimmät käyttämämme leveydet ovat välillä 70...145 mm.

hirsikoko (mm)
70...145
puuaines
mänty

Liimahirret

Liimahirsiä käytetään eri kokoluokissa projektin mukaan. Pienimmät rakenteet on mahdollista toteuttaa 88 mm seinäleveydellä. Suurissa kohteissa paksuus voi olla jopa 250 mm.

hirsikoko (mm)
88...250
puuaines
mänty/kuusi

Nurkkarakenteet

ristinurkka

City-nurkka

jiirinurkka

 

Satoja rakennuksia ympäri maailmaa

 

Vehasen Hirsitaloilla on perinteitä kuudenkymmenen vuoden ajalta. Olemme vuosikymmeniä tehneet hirsitaloja maailmankansalaisille Keski- ja Etelä-Euroopassa, Kaukoidässä ja kotimaassa. Vaativien vientiprojektien myötä olemme saaneet valtavan paljon kokemuksia ja saaneet tehdä innovatiivisia rakenneratkaisuja. Tiedämme, millainen talon tulee olla, jotta se kestää myrskytuulet, lumikuormat ja pienet maanjäristykset. Voit luottaa Vehasen laatuun, niin tekevät tuhannet muutkin.